Ako vybrať hoverboard

Rýchla voľba


Ceníme si váš čas a tak sme pripravili hneď na úvod 3 cenové možnosti z ktorých si vyberie každý, kto nemá čas čítať detailné informácie a odborné termíny.

vyberomat sk standard e
vyberomat sk standard e

Najlacnejšia možnosť

vyberomat sk eljet offroad e graffiti
vyberomat sk eljet offroad e graffiti

Rozumná voľba

vyberomat sk ninebot s
vyberomat sk ninebot s

Najvyššia kvalita

Hoverboard je jedným z novodobých minivozidiel, ktoré si získali obľubu pre jednoduchosť ovládania a pohodlie, ktoré poskytujú pri jazde. Je podobný klasickému Segway s tým rozdielom, že na ňom nenájdete žiadne držadlo. Pri pohybe nemusíte vynakladať žiadnu námahu. O všetko sa postará elektromotor a vy sa už len pohodlne veziete.

Hoverboard môžete nájsť aj pod názvom gyroboard. Využijete ho na kratšie vzdialenosti v meste ale tiež v interiéri. Aj keby sa na prvý pohľad mohlo zdať, že je určený najmä pre mládež, nie je to tak. Jazdu na ňom si môžu užívať aj dospelí.

Čo si vybrať?

V tabuľke nižšie vám ponúkame zopár tipov pre výhodne hoverboardy.

Najvýhodnejšie hoverboardyKladyZáporyPriemerná cenaAktuálna ponuka
NINEBOT S– výkon
– rýchlosť
– diaľkové ovládanie
– držiak
– vhodné pre deti
– dizajn
– dojazd
– prepojenie s mobilným telefónom
– veľkosť kolies
– slabý výkon pri stúpaní do kopca
– nosnosť
– vysoká cena
547 €Zobraziť ponuku
ELJET OFFROAD E1 GRAFFITI– veľkosť kolies
– dizajn
– výdrž
– vhodný aj na nerovné povrchy
– zvukový signál pri zapnutí
– vyššia váha
234 €Zobraziť ponuku
URBANSTAR GYROBOARD B65 – dizajn
– jednoduchosť ovládania
– výdrž
– stabilita
– nižšia rýchlosť
– nevhodný pre nerovné povrchy
240 €Zobraziť ponuku
STANDARD E1– kvalita
– výdrž batérie
– zamykanie prostredníctvom diaľkového ovládania
– farebné varianty
– nevhodný pre nerovné povrchy
– veľkosť kolies
194 €Zobraziť ponuku
vyberomat sk ninebot s

Ninebot S

Pri hoverboarde Ninebot S máte o zábavu postarané pre celú rodinu. Vďaka držiaku je bezpečný aj pre deti. Rýchlosť dosahuje až 16 km/h. Výhodou oproti iným hoverboardom je, že Ninebot S má batériu s kapacitou 4, 4 Ah, takže dokáže prejsť až 22 km. Výkon je až 700 W. Ďalšou pridanou funkciou je prepojenie s mobilným telefónom. Nevýhodou je, že nosnosť ktorú zvládne je iba 85 kg. Ninebot S má hmotnosť 12,8 kg, hĺbku 548 mm, šírku 260 mm, výšku 595 mm a veľkosť kolies až 10,47″.


vyberomat sk eljet offroad e graffiti

Eljet Offroad E1 Graffiti

Eljet Offroad E1 Graffiti s príjemným dizajnom, zabaví celú vašu rodinu. Maximálna rýchlosť akú hoverboard dosiahne je 16 km/h. Maximálna nosnosť ktorú elektrovozidlo vydrží je 120 kg. Po 2 až 3 hodinách sa nabije a následne si môžete vychutnávať jazdu až 20 km. Kapacita batérie je 4 400 mAh. Najväčšou prednosťou Offroad graffiti hoverboardu je veľkosť kolies a to až 10″. Ďalšou prednosťou sú špecifické vlastnosti ako prehrávanie hudby a prepravná taška. Hmotnosť je 15 kg, hĺbka 290 mm, šírka 690 mm a výška 280 mm.


vyberomat sk urbanstar gyroboard b blue

Urbanstar GyroBoard B65

Elektrické samobalančné vozidlo Urbanstar Gyroboard B65 je vhodný ako praktický dopravný prostriedok ale aj pre zábavu. Maximálna rýchlosť hoverboardu je 15 km/h s výkonom batérie 4 400 mAh. Maximálnu nosnosť ktorú prostriedok vydrží je 120 kg. Dojazd po jednom nabití je 20 km. Hmotnosť hoverboardu je 10,3 kg, hĺbka 186 mm, šírka 584 mm, výška 178 mm a veľkosť kolies je 6,5″.


vyberomat sk standard e

Standard E1

Hoverboard Standard E1 uľahčí vaše každodenné dochádzanie do práce, do školy alebo kamkoľvek kam sa potrebujete dostať. Tento moderný dopravný prostriedok dosahuje maximálnu rýchlosť 15 km/h. Jedno nabitie vydrží trasu až 20 km. Maximálna nosnosť je 120 kg. Výkon hoverboardu je 350 W. Výhodou je príslušenstvo pridané k prostriedku a to prepravná taška a Bluetooth reproduktor. Súčasťou hoverboardu je značková batéria s kapacitou 4400 mAh. Váha je 12 kg, hĺbka 186 mm, šírka 584 mm, výška 178 mm a veľkosť kolies 6,5″.

Pri nákupe hoverboardu budete potrebovať poznať parametre, ktoré by ste mali pred konečným rozhodnutím pre konkrétny model poznať. Začnite výberom typu, ktorý je pre vás najvhodnejší. Potom prejdite k porovnaniu veľkosti kolies, dojazdovej vzdialenosti či dosahovanej rýchlosti. Gyroboardy sa vyrábajú tiež v rôznorodých dizajnoch, z ktorých si vyberiete presne taký, ktorý bude ladiť s vaším imidžom. V závere článku sa pozrieme aj na zaujímavé funkcie, ktorými disponujú niektoré modely.

Ako jazdiť na hoverboarde

Hoverboard je jednoduchý, rýchly a môžete ho v prípade potreby vziať do ruky. Práve malé rozmery a rýchlosť jazdy sú jeho najväčšími prednosťami. Môžete z neho kedykoľvek zísť a nastúpiť aj do MHD.

Základom hoverboardu je doska s nášľapom a masívne kolesá. Vo vnútri dosky je ukrytý elektromotor, ktorý gyroboard poháňa. Výhodou je vysoká nosnosť. Vďaka nej ho môžu používať osoby až do 100 kg. Nie je vhodný len pre deti do 25 kg. Pri používaní hoverboardu ho nezabudnite vždy nabiť. S vybitou batériou sa nedá používať.

vyberomat sk hoverboard
vyberomat sk hoverboard

Keďže vám môže chvíľu trvať nájsť rovnováhu, pri prvej jazde si pre istotu nasaďte chrániče a prilbu. Postačí však len chvíľka cviku a môžete sa na ňom vydať do ulíc. Princíp ovládania je jednoduchý. Pri jazde je vhodné mierne pokrčiť kolená, aby ste mohli pohodlne prenášať váhu na prednú časť chodidla a zrýchliť. Ak budete chcieť spomaliť, prenesiete váhu dozadu. Keď budete chcieť zabočiť, presuniete váhu tela do želaného smeru.

Typy hoverboardov

Vopred si stanovte to, kde budete hoverboard využívať. Váš nákup potom začne voľbou vhodného typu.

Štandardné hoverboardy

Tento typ využijete na rovnom povrchu v meste ale aj v interiéri. Môžete ho vidieť v hypermarketoch a využíva sa tiež v rozľahlých skladoch, v parkoch či záhradách s upravenými chodníkmi. Vzhľadom na nenáročný povrch, na ktorý je určený, má štandardný gyroboard menšie kolesá s priemerom do 17 cm. Menšie kolesá znamenajú zároveň menšiu rýchlosť len približne do 12 km/h. Má tiež nižšiu hmotnosť, čo vám uľahčí jeho prenášanie.

Offroad hoverboardy

Offroad modely využijete v teréne. Sú trochu robustnejšie a majú väčšie kolesá až do 26 cm. Kvôli väčším rozmerom sú tiež ťažšie — vážia až do 25 kg. Môžete nimi jazdiť aj po tráve alebo nespevnenej ceste. Kvôli lepšiemu zvládnutiu nerovností na ceste sa vyrábajú s nafukovacími kolesami s pneumatikou. Tento typ dosahuje rýchlosť do 15 km/h a má dojazd až do 22 km na jedno nabitie.

Prémiové hoverboardy

Prémiové hoverboardy spájajú výhody štandardných a offroad modelov. Majú vyšší výkon, môžete s nimi jazdiť na dlhšie vzdialenosti a dosiahnuť vyššiu rýchlosť. Sú preto vhodnejšie pre skúsenejších jazdcov. Oproti offroad typu sú o niečo kompaktnejšie.

vyberomat sk hoverboard
vyberomat sk hoverboard

Parametre výberu

Jednotlivé modely sa nelíšia len dizajnom, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Bude závisieť od viacerých parametrov. Porovnajte preto veľkosť kolies, dobu nabíjania, vzdialenosť dojazdu a rýchlosť.

Rozmery a hmotnosť

Hoverboardy sa vyrábajú v šírke 55 – 70 cm. Rozdiely sú tiež vo veľkosti kolies a výške profilu. Pri cestných modeloch to bude len do 20 cm. Offroad gyroboardy majú výšku až do 30 cm. Pri kúpe vás iste bude zaujímať aj to, koľko priestoru budete mať na položenie chodidiel. Tento rozmer sa pohybuje od 25 do 30 cm.

Aj hmotnosť hoverboardov sa líši v závislosti od vybraného typu. Štandardné hoverboardy vážia len do 15 kg. Terénne do 25 kg.

Nosnosť

Pri kúpe nezabudnite skontrolovať nosnosť hoverboardu. Vyberajte model s nosnosťou, ktorá je vyššia ako hmotnosť najťažšej osoby, ktorá ho bude využívať. Nekupujte model až na hranici nosnosti, aby ste ho nepreťažovali. Na výber máte modely s nosnosťou od 60 do 130 kg.

Konštrukčné prvky

Ak hľadáte gyroboardy s kolennou opierkou alebo sedadlom, v ponuke na trhu nechýbajú ani takéto modely. Hoverboard s kolennou opierkou využijete pre lepšiu stabilitu a jednoduchšie ovládanie. Sedadlo sa dá na hoverboard pripevniť. Pri jazde ho potom ovládate pomocou tyčí.

Dojazd

Dojazd hoverboardu sa udáva v kilometroch na jedno nabitie. Hoverboardy vás prevezú v závislosti od konkrétneho modelu 10 – 25 km. Na vzdialenosť, ktorú prejdete, môže vplývať aj vaša hmotnosť, stúpanie či terén. Najdlhší dojazd ponúkajú offroad a prémiové modely.

Doba nabíjania a používané batérie

Doba nabíjania sa pohybuje do 2 do 3 hodín. Niektoré modely sa môžu nabíjať kratšie alebo dlhšie. Pri kúpe preto iste skontrolujte aj tento parameter.

Kvôli dobe nabitia ale tiež výdrži batérie je vhodné, ak si vyberiete hoverboard od osvedčených výrobcov. Lacný model sa nemusí vždy oplatiť. Hľadajte preto gyroboardy s integrovanou batériou Li-ion s dostatočnou životnosťou aj kapacitou.

Výkon

Výkon motora sa udáva vo wattoch. V popise jednotlivých modelov ho nájdete pre každé koleso zvlášť. Hoverboardy pre deti majú výkon 2 x 250 W. Pre bežné použitie pre dospelých je vhodný výkon 2 x 350 W. Prémiové modely môžu mať výkon až do 2 x 800 W.

Pri výbere prihliadajte na rýchlosť, ktorú chcete dosiahnuť, ale tiež na vašu hmotnosť. Čím vyššia je, tým vyšší výkon budete potrebovať.

Rýchlosť

Hoverboardy dosahujú rýchlosť až do 20 km/h. Tento údaj hovorí o rýchlosti pri štandardných podmienkach na rovine a hmotnosti jazdca do 80 kg. Ak pôjdete do kopca alebo máte vyššiu hmotnosť, rýchlosť sa bude znižovať.

Uhol stúpania

V popise každého modelu by ste mali nájsť tiež informáciu o maximálnom uhle stúpania. Ten môže byť 15 – 25 °. Viac ako 15 ° však očakávajte len od offroad a prémiových modelov.

vyberomat sk hoverboard
vyberomat sk hoverboard

Funkcie hoverboardov

Ak hľadáte viac ako bežný hoverboard, na trhu nájdete modely s viacerými funkciami, ktoré pri jazde využijete. Môžete si tak kúpiť napríklad model s diaľkovým ovládaním cez mobil.

Diaľkové ovládanie — umožňuje prepojenie hoverboardu cez Bluetooth so smartfónom. Budete tak môcť ovládať osvetlenie či hoverboard zamknúť aj na diaľku.

Alarm — ochráni vás pred ukradnutím hoverboardu. Ak sa o to niekto pokúsi, alarm sa spustí.

Osvetlenie — nie len pre štýlovú ale aj bezpečnejšiu jazdu vo večerných hodinách poslúži predné a zadné svetlo.

Reproduktor — ak radi počúvate hudbu, vďaka zabudovanému reproduktorom si ju nebudete musieť púšťať do slúchadiel.

Protišmyková nášľapná plocha — zvyšuje bezpečnosť pri jazde.

Taška na prenášanie — pre menšie modely môžete využiť tiež tašku na pohodlnejšie prenášanie.

Blatníky — blatníky má väčšina modelov. Oceníte ich pri jazde po mokrom povrchu.

Záver

Hoverboar, nazývaný tiež gyroboard, je výborným pomocníkom na prepravu v meste ale aj v nenáročnom teréne. To v akom teréne budete jazdiť, určuje typ hoverboardu, ktorý vám bude vyhovovať. Na výber máte modely určené na rovné a spevnené povrchy alebo modely, ktorými prejdete aj po tráve či nespevnenej ceste. Okrem toho pri kúpe skontrolujte, či vám vyhovuje nosnosť, hmotnosť, rozmery dojazd a doba nabíjania. Keďže sa na trhu objavuje aj mnoho nekvalitných výrobkov, vyberajte modely s kvalitnou Li-lon batériou od osvedčených výrobcov. Nezabudnite porovnať výkon, maximálnu rýchlosť a uhol stúpania.

Mnohí výrobcovia zachádzajú v ponuke ďalej a môžete si tak kúpiť viac ako len prepravný prostriedok. Hoverboard môžete prepojiť so smartfónom a ovládať ho na diaľku alebo si cez integrovaný reproduktor pustiť hudbu.

Vložiť komentár

Pin It on Pinterest