Ako vybrať najlepšie inteligentné hodinky

Rýchla voľba


Ceníme si váš čas a tak sme pripravili hneď na úvod 3 cenové možnosti z ktorých si vyberie každý, kto nemá čas čítať detailné informácie a odborné termíny.

vyberomat sk xiaomi amazfit gts gold
vyberomat sk xiaomi amazfit gts gold

Najlacnejšia možnosť

vyberomat sk apple watch se mm
vyberomat sk apple watch se mm

Rozumná voľba

vyberomat sk garmin fenic x sapphire graydlcblack band
vyberomat sk garmin fenic x sapphire graydlcblack band

Najvyššia kvalita

Kto by nepoznal inteligentné hodinky? V poslednom čase sa stávajú veľkým hitom. Sú nielen pekným módnym doplnkom, ale aj veľmi užitočným pomocníkom. Na displeji zobrazujú okrem času aj veľa ďalších užitočných informácií, ktoré nám uľahčujú život. Veď nie je nič ľahšie ako pozrieť sa na ruku a prečítať si prijatú správu zo sociálnej siete, e-mail, využívať GPS navigáciu alebo prečítať si, koľko krokov ste ten deň už spravili. Samozrejme je toho ešte omnoho viac.

Problémom je, že v súčasnosti je trh zaplavený množstvom rôznych výrobkov. Každý z nás pritom túži po niečom inom, čo by dokonale vystihlo jeho vkus alebo potreby. Čo je teda pri výbere inteligentných hodiniek dôležité zohľadniť? V článku sme pre vás pripravili prehľad užitočných informácií, na základe ktorých sa ľahšie rozhodnete a vyberiete si pre seba to najlepšie.

Ešte predtým, ako si zájdete do obchodu po svoje vytúžené inteligentné hodinky, ujasnite si, čo vlastne od hodiniek očakávate a aké sú vaše potreby.

vyberomat sk smart watch
vyberomat sk smart watch

Čo si vybrať?

Pripravili sme si pre vás zopár tipov na výhodné smart hodinky.

NázovKladyZáporyOrientačná cenaKde kúpiť?
Xiaomi Amazfit GTS Gold– množstvo funkcií
– Gorilla Glass
– vodotesnosť
– široká farebná škála ramienkov
– dostupná cena
– nepresné meranie tepu
– môžu vzniknúť problémy s pripojením
71 €Zobraziť ponuku
Apple Watch SE 40 mm– kvalita
– množstvo funkcií
– vodotesnosť
– možnosť vybrať si zo 3 farebných prevedení
– drahá údržba
– kompatibilita len iOS
306 €Zobraziť ponuku 
Samsung Galaxy Watch 4 – množstvo funkcií
– sklo Gorila Glass
– vodotesnosť
– množstvo technológií
– vodotesnosť
– slabá výdrž batérie
– dlhé nabíjanie
388 € Zobraziť ponuku
Apple Watch Series 6– množstvo funkcií
– vodotesnosť
– množstvo technológií
– široká farebná škála ramienkov
– kratšia výdrž batérie
– kompatibilita iba s iOS
403 €Zobraziť ponuku
Garmin Fenic 6X Sapphire GrayDLC/ Black Band– množstvo funkcií
– Gorilla Glass
– vodotesnosť
– množstvo technológií
– dlhá výdrž batérie 
– vysoká cena547 €Zobraziť ponuku
vyberomat sk xiaomi amazfit gts gold

Xiaomi Amazfit GTS Gold

Hodinky Xiaomi ponúkajú množstvo funkcií. Športové funkcie: Krokomer, výpočet kalórií, meranie tepu, meranie vzdialenosti, meranie rýchlosti, meranie tempa a intervalový tréning. Zdravotné funkcie: Monitoring spánku a pripomenutie pohybu. Smart funkcie: Prijatie hovorov, notifikácie z telefónu, hľadanie telefónu, prehrávač hudby, počasie, režim spánku, GPS a vibrácie. Smart hodinky sú kompatibilné s Androidom a iOS. Prednosťou je naozaj dlhá výdrž batérie a to max. 46 dní. Súčasťou balenia je dobíjací kábel. Hodinky sú vodotesné: 50 m (5 ATM).


vyberomat sk apple watch se mm

Apple Watch SE 40 mm

Inteligentné hodinky s dotykovým displejom. Hodinky ponúkajú okrem sledovania času celú radu ďalších funkcií týkajúcich sa športu a pohybu ako je krokomer, výpočet kalórií, meranie rýchlosti, záznamy trasy a ďalšie. Vďaka možnosti spárovania s mobilným telefónom značky Apple môžete sledovať notifikácie, či dokonca telefonovať alebo platiť. Batéria funguje tak ako pri telefóne a hodinky vydržia nabité približne 18 hodín. Puzdro je z hliníku a remienok zo silikónu. Remienok tohto modelu zoženiete v čiernej, bielej alebo ružovej farbe. Ciferník má priemer 40 mm.


vyberomat sk samsung galaxy watch

Hodinky s pekným dizajnom môžete spárovať s androidom aj iOS. Ponúkajú široké spektrum funkcií. Športové funkcie hodiniek: Krokomer, výpočet kalórií, meranie tepu, meranie Športové hodinky sú kompatibilné s Androidom aj iOS. Ponúkajú kapacitu úložiska 16 GB. Disponuje množstvom športový funkcií, a to: Krokomer, výpočet kalórií, meranie tepu, meranie vzdialenosti, meranie vyjdených poschodí, virtual Pacer, tepové zóny, virtuálny tréner a automatické začatie aktivity. Okrem športových ponúka aj zdravotné funkcie: Dychové cvičenie, meranie EKG, meranie krvného tlaku, meranie saturácie kyslíku v krvi, meranie úrovne stresu, monitoring spánku, umývanie rúk, pripomenutie pohybu, sledovanie menštruačného cyklu a výpočet prijatých kalórií. Súčasťou hodiniek sú smart funkcie, ktorými disponujú najnovšie typy smart telefóny. Maximálna výdrž batérie sú 2 dni. Hodinky sú vodotesné: 50 m (5 ATM).


vyberomat sk apple watch series mm zlaty hlinik s pieskovo ruzovym sportovym remienkom

Apple Watch Series 6

Smart športové hodinky od Apple ponúkajú množstvo užitočných funkcií. Športové funkcie: Krokomer, výpočet kalórií, meranie tepu, meranie vzdialenosti, meranie rýchlosti, meranie tempa, meranie vyjdených poschodí, podpora aplikácie strava, prevýšenie a automatické začatie aktivity. Zdravotné funkcie: Meranie EKG, meranie saturácie kyslíku v krvi, monitoring spánku, pripomenutie pohybu, sledovanie menštruačného cyklu a upozornenie na srdcové problémy. Smart funkcie: appla pay, siri, notifikácie z telefónu, odpovedanie cez diktovanie, detekcia pádu, accessibility, hľadanie mobilu, mapy, navigácia, obchod s aplikáciami, hudba, počasie, režim spánku a vibrácie. Hodinky sú kompatibilné iba s iOS. Disponujú kapacitou 32 000 MB. Výdrž batérie hodiniek je 18 hodín. Vodotesnosť: 50 m ( 5 ATM).


vyberomat sk garmin fenic x sapphire graydlcblack band

Garmin Fenic 6X Sapphire GrayDLC/ Black Band

Značka Garmin je známa vďaka vysokej kvalite športových hodiniek. Sú kompatibilné s Androidom aj iOS. Hodinky obsahujú akcelerometer, galileo, GLONASS, GPS, gyroskop, kompas, oxymeter a vibrácie. Disponuje kapacitou 32 000 MB. Športové funkcie hodiniek: Krokomer, výpočet kalórií, meranie tepu, meranie vzdialenosti, meranie rýchlosti, meranie tempa, intervalový tréning, meranie vyjdených poschodí, tepové zóny, úroveň regenerácie tela a virtuálny tréner. Smart funkcie hodiniek: Monitoring spánku, dátum, stopky, budík, deň v týždni, osvetlenie a kalendár. Hodinky bežne vydržia pri prevádzke 60 hodín. Maximálna výdrž batérie je 80 dní.

Ste napríklad technickí nadšenci? V tom prípade určite radi siahnete po softvérových a technických vychytávkach. Samozrejme potom tomu bude zodpovedať aj cena.

Alebo si potrpíte na image? V tom prípade bude pre vás najdôležitejší pekný displej a štýlový remienok. Športovci zase určite radi siahnu po pomocníkovi, ktorý im ich pohybové aktivity dokáže merať a monitorovať.

Tiež by ste mali hľadať odpoveď na otázku, koľko ste ochotní investovať. Cena inteligentných hodiniek je totiž veľmi variabilná, najlacnejšie dokážete kúpiť za pár desiatok eur. Existujú však aj také, ktoré vám vašu peňaženku riadne prevetrajú. Od odpovedí na tieto otázky potom záleží výber typu inteligentných hodiniek s jednotlivými parametrami a funkciami.

Základné typy inteligentných hodiniek

Hlavné a najdôležitejšie kritérium, na základe ktorého inteligentné hodinky rozdeľujeme, je účel ich používania.

Športové inteligentné hodinky

Tento typ hodiniek preberá funkciu šport-trackerov, navyše sú prepojiteľné so smartfónom. Líšia sa podľa svojho športového zamerania, počtu funkcií, spôsobu merania tepovej frekvencie, výdrže batérie či ceny. Ponúkajú široké možnosti športových funkcií a monitorovania zdravotného stavu počas celého dňa. Viac informácií si môžete prečítať v našom návode Ako vybrať najlepšie športové inteligentné hodinky.

Štýlové inteligentné hodinky

Tento typ hodiniek ocenia predovšetkým tí, ktorí si potrpia na eleganciu. Väčšinou majú displej s ručičkovým ciferníkom a sú vyrobené z drahších materiálov. Remienok je zvyčajne pekne zdobený ušľachtilým kovom alebo kožou. Sú vynikajúcim a tiež užitočným módnym doplnkom, pričom sa hodia na každodenné nosenie do práce, či do spoločnosti všeobecne. A aká je vlastne ich výhoda v spoločnosti? Veľmi jednoduchá. Nemusíte z vrecka vyťahovať telefón, stačí iba nenápadne hodiť očkom na hodinky. Ich jedinou nevýhodou je vyššia cena.

Detské inteligentné hodinky

Vďaka tomuto typu hodiniek budete mať svoje ratolesti neustále pod dohľadom. Ich najdôležitejšou súčasťou je totiž zabudovaný GPS lokátor, ktorý neustále monitoruje pohyb. Tiež je tu možnosť volania na vybrané čísla a pre prípad potreby disponujú aj SOS tlačidlom. Samozrejmosťou je jednoduché ovládanie prispôsobené deťom a pekný dizajn.

Apple Watch

Pokiaľ máte iPhone, tak Apple Watch sú tou najlepšou voľbou. Stavajú totiž na vzájomnej perfektnej kompatibilite. Rovnako ponuka funkcií je naozaj bohatá – senzor srdcového tepu alebo podpora pre Siri v iPhone je samozrejmosťou. Tiež dokážu zobraziť notifikácie, prichádzajúce správy, hovory… Niektoré modely, ako napríklad Apple Watch Series 3 a 4, umožňujú aj priame volania. Pokiaľ však máte smartfón napríklad s operačným systémom Android, tak si ich moc neužijete. Hodinky bežia totiž na WatchOS (operačný systém od spoločnosti Apple). Kúpiť si ich môžete v 42 mm a 38 mm variante, no treba počítať s vyššou cenou. Tá sa pohybuje v cenovej hladine priemerne okolo 250 až 400 eur.

vyberomat sk smart watch
vyberomat sk smart watch

Na ktoré parametre si treba dať pozor?

Ako sme zmienili v úvode článku, pri výbere inteligentných hodiniek si treba v prvom rade premyslieť, na čo vlastne ich plánujete používať. Medzi jednotlivými typmi je totiž veľký rozdiel v parametroch, funkciách a pravdaže aj v cene. Aby ste si zbytočne nekúpili výrobok, ktorý naplno nevyužijete a len ho zbytočne preplatíte. Pokiaľ už máte v type inteligentných hodiniek jasno, môžete začať uvažovať nad parametrami a funkciami. Samozrejme aj v tomto prípade platí, že čím lepšie parametre a viac funkcií, tým je cena vyššia.

Kompatibilita so smartfónom

Tu vlastne nejde ani tak o parameter ako skôr o upozornenie, aby ste ešte pred kúpou zvážili kompatibilitu hodiniek so svojim smartfónom. Inteligentné hodinky totiž sú, podobne ako smartfóny a tablety, založené na operačných systémoch. Okrem odlišností v samotnom užívateľskom prostredí sú síce inteligentné hodinky kompatibilné s rôznymi značkami a modelmi telefónov, no operačný systém hodiniek je smerodajný. Hlavne čo sa týka aplikácií, či rôznych doplnkov, ktoré je do nich možné nainštalovať. Pred kúpou preto odporúčame vždy overiť, či bude výrobok plne alebo aspoň čiastočne spolupracovať s vašim smartfónom.

Operačný systém

Pochopiteľne, podobne ako pri ďalších technických výdobytkoch modernej doby, aj v prípade inteligentných hodiniek treba zvažovať operačný systém. Ponuka je naozaj veľká. Riziko spočíva najmä v tom, že niektoré sú si bližšie, a ďalšie sa zase od seba veľmi líšia. Preto je dôležité dobre si medzi nimi vybrať, od toho totiž závisí funkčnosť celých hodiniek.

Operačné systémy môžeme vo všeobecnej rovine rozdeliť na otvorené a uzavreté. Pri otvorenom je veľkou výhodou, že ho používa viac výrobcov, pričom umožňuje sťahovať aj ďalšie aplikácie, vďaka ktorým získavajú hodinky na funkčnosti. Uzavreté operačné systémy sú len pre jedného výrobcu – operačný systém nemôže nikto iný využívať. Preto v tomto prípade môžete využiť len funkcie, ktoré výrobca do zariadenia nainštaloval, alebo ktoré neskôr pridá. Je preto jasné, že preferovanou možnosťou je rozšírenejší a osvedčenejší otvorený systém.

Medzi najčastejšie využívané operačné systémy môžeme zaradiť Android Wear – obdoba operačného systému Android u smartfónov. Je tu zaručená podpora so smartfónmi, ktoré fungujú na platforme Androidu 4.3. a vyššie. Za ich najväčšiu nevýhodu však možno považovať vyššiu spotrebu energie a menšiu výdrž batérie.

vyberomat sk smart watch
vyberomat sk smart watch

Ďalším veľmi rozšíreným systémom je WatchOS od spoločnosti Apple. V súvislosti s ním opäť pripomíname, že ide skoro o nútenú voľbu, pokiaľ vlastníte smartfón od Apple. Inak hodinky nebudete môcť využívať ani zďaleka naplno. No je tu garantovaná absolútne stopercentná kompatibilita s telefónom s podobným a jednoduchým ovládaním. A čo je tiež veľkou výhodou, ponuka aplikácií je vskutku obrovská. Menšou  chybičkou krásy, podobne ako pri Android Wear, je menšia výdrž batérie.

No a v neposlednom rade je tu ešte zástupca spoločnosti Samsung – Tizen. Je veľmi užitočným pomocníkom najmä v prípade, ak máte viac výrobkov tejto značky. Ľahko sa ovláda, avšak jeho nevýhodou je, že ponuka aplikácií pre neho nie je tak bohatá, ako pri predošlých dvoch operačných systémoch. Na rozdiel od nich vám však ponúkne vyššiu výdrž batérie.

Výdrž batérie

Kapacita batérie je ďalším dôležitým parametrom, ktorý treba zvážiť. Síce minimom, ktoré sa dá ešte tolerovať je výdrž jeden deň, no určite je príjemnejšie, ak batéria vydrží aspoň niekoľko dní. Tu je však problém, v podstate podobný ako v prípade mobilných telefónov. Čím viac sú totiž hodinky nabité funkciami a majú kvalitnejší displej, tým majú nižšiu výdrž batérie. Čiže paradoxne, tie lacnejšie hodinky aj dlhšie vydržia. V tomto prípade preto treba hľadať kompromis.

Bohužiaľ, presne stanoviť koľko vám hodinky vydržia na jedno nabitie, nie je ľahká záležitosť. Ich výdrž závisí najmä od toho, ako intenzívne sú používané. Napríklad to, že majú hodinky kapacitu batérie 350 mAh ešte neznamená, že vydržia výrazne dlhšie ako hodinky s kapacitou batérie 210 mAh. Najlepšie je považovať tieto hodnoty len ako orientačné a radšej brať v tomto smere za bernú mincu recenzie od iných užívateľov.

Displej

Displej pochopiteľne inteligentným hodinkám dominuje a tvorí ich najdôležitejšiu časť. Tvorí také malé centrum príjmu informácií a zároveň aj ich ovládania. Preto je dôležité zohľadniť najmä jeho rozlíšenie a veľkosť. Tiež je dôležité, aby bola obrazovka jasne čitateľná vonku a za každého počasia či svetla. V tomto smere pomáha vysoký jas a dostatočný kontrast. Na rozdiel od mobilných telefónov tu verné podanie farieb nie je až tak dôležité.

A s akými technológiami sa v prípade displeja môžete stretnúť? Najčastejšie ide len o dva typy. Prvým je IPS – starší a menej nákladný variant, ktorá sa vyskytuje predovšetkým u lacnejších modelov hodiniek. Ich nevýhodou je horšie zobrazenie čiernej farby. Druhým typom je OLED – novší a nákladnejší variant. Jej výhodou je živé podanie farieb a vynikajúce pozorovacie uhly. Má však vyššie nároky na energiu a samozrejme aj vyššiu cenu.

Dizajn

Pochopiteľne pekným dizajnom vyniká najmä štýlový typ inteligentných hodiniek. V podstate sa môžete stretnúť buď s hodinkami s okrúhlym dizajnom alebo hranatým. Ďalším faktorom, ktorý sa v súvislosti s dizajnom zohľadňuje, je forma zobrazenia ciferníka. Väčšina zo súčasných modelov hodiniek ho umožňuje meniť. Podľa nálady tak môžete preskakovať z digitálneho na klasický a opačne. Samozrejmosťou je aj nastavenie farieb či štýlu ciferníka. To isté sa dá spraviť napríklad aj s remienkom, nielen s jeho farbou, ale napríklad aj s materiálom, z ktorého je vyrobený.

Odolnosť proti vode a prachu

V neposlednom rade je tu ešte otázka odolnosti. Väčšina drahších modelov inteligentných hodiniek je do istej miery odolná voči prieniku prachových častíc aj proti prieniku vody. Táto odolnosť sa označuje tzv. IP stupnicou – stupeň krytia. Rovnaká stupnica sa používa aj pri mobilných telefónoch. V praxi to znamená, že čím vyššie číslo, tým vyššia odolnosť. A samozrejme aj cena.

Užitočné funkcie a aplikácie

Tou najhlavnejšou funkciou je prepojenie so smartfónom. Bez tohto prepojenia sú inteligentné hodinky iba takým polovičatým pomocníkom. Potom vám hodinky v závislosti od modelu umožnia napríklad zobrazovať notifikácie z telefónu, udalosti v kalendári, prehrávať hudbu, telefonovať, čítať správy a e-maily, či prehľadávať sociálne siete a internet. Niektoré modely dokonca disponujú slotom na SIM kartu, takže dokážu fungovať úplne nezávisle na mobilnom telefóne.

Monitorovanie zdravotného stavu. O to sa stará predovšetkým funkcia – meranie srdcové tepu, ktorou už disponuje väčšina modelov, vrátane tých lacnejších. Meranie je však presné iba za predpokladu, že je vaša ruka práve v pokoji a nehýbe sa. Pokiaľ vás práve ale zaujíma monitorovanie tepovej frekvencie počas športovej aktivity, treba si k hodinkám dokúpiť a pripojiť hrudný pás. Dostanete potom presnejšie hodnoty.

vyberomat sk smart watch
vyberomat sk smart watch

Monitorovanie denných aktivít prostredníctvom senzorov ako je gyroskop, akcelerometer, merač tepovej frekvencie alebo GPS modul. Údaje z týchto senzorov sa potom zhromažďujú a vyhodnocujú, či už priamo v hodinkách alebo prostredníctvom mobilného telefónu.  Výsledkom je prehľad o počte krokov za deň, prekonanej vzdialenosti, dobe aktivity či kvalite spánku. Vďaka zabudovanej GPS si zase môžete spätne zobraziť presnú trasu, po ktorej ste sa pohybovali.

Mnohých určite bude zaujímať možnosť fotografovania. Je síce pravda, že tie drahšie modely hodiniek túto funkciu majú, no určite vám to fotografovanie pomocou mobilného telefónu nenahradí. Počet magapixelov sa totiž v ich prípade pohybuje len niečo v rozmedzí 2 až 4. Ide teda skutočne iba o okrajovú funkciu.

A ako to je s aplikáciami? Ktoré sú užitočné? Pri tých drahších modeloch si môžete skutočne vyberať. Medzi najzaujímavejšie napríklad patrí CloudPlayer – prehrávač hudby z mobilných úložísk akými sú Dropbox alebo Google Drive. Ďalej tu je Evernote – pomáha utriediť poznámky a pripomienky. Tí, čo radi cestujú, určite ocenia TripAdvistor – recenzie, hodnotenia a názory na turistické letoviská a hotely. Pre športovo založených sú tu aplikácie ako RunKeeper alebo Endomondo – zaznamenávajú športový výkon a porovnávajú ho s priateľmi. Aplikácia Wear Audio Recorder zase umožní rýchlo nahrať zvuk z okolia (ak je v hodinkách zabudovaný mikrofón) a uloží ho na Google Drive alebo Dropbox.

Niekoľko praktických rád na záver a zhrnutie

V článku vyššie sme už zmienili, že pred výberom inteligentných hodiniek je v prvom rade dobré si premyslieť, koľko ste ochotní investovať. Od ceny sa totiž prirodzene potom odvíjajú aj možnosti daného modelu. Čím vyššia cena, tým väčšia zábava. No nie každý potrebuje rovno to najdrahšie a nadupané funkciami. Aký zvoliť kompromis? Čo je naozaj užitočné a čo už je pre mnohých len zbytočným luxusom? Pripravili sme pre vás niekoľko užitočných typov, ako si pre seba vybrať to najlepšie.

Zvážte si výber modelu hodiniek podľa ich plánovaného účelu používania. Pokiaľ si napríklad potrpíte na eleganciu a módne doplnky, siahnite po štýlových hodinkách s pekným displejom a vymeniteľným remienkom. Športovci by zase mali siahnuť po športových hodinkách, ktorých primárnym účelom je monitorovanie športových aktivít. Najlepšie, ak si k nim dokúpite aj hrudný pás na presnejšie meranie tepovej frekvencie.

Menej náročným užívateľom úplne postačí aj lacnejší, klasický model hodiniek. Nebudete tak zbytočne platiť za niečo, čo nevyužijete. V súčasnosti tými najužitočnejšími a najpoužívanejšími funkciami disponujú aj najlacnejšie modely (napríklad krokomer, monitorovanie kvality spánku, meranie srdcového tepu, čítanie notifikácií, čítanie správ…).

Pokiaľ máte iPhone, vašou najlepšou voľbou budú jednoznačne iba inteligentné hodinky Apple Watch.

Niektoré modely majú zabudovaný aj slot pre SIM kartu, takže s nimi budete môcť telefonovať nezávisle na vašom mobilnom telefóne. 

Zvážte kompromis medzi funkcionalitou hodiniek a výdržou batérie. Je síce super, ak majú hodinky množstvo zaujímavých funkcií, no na druhú stranu tým zase klesá aj výdrž batérie. Hlavne ak sa používajú intenzívne.

Pamätajte na prepojenie s vašim smartfónom. Tu má hlavné slovo používaný operačný systém hodiniek, ktorý by mal byť kompatibilný s telefónom. Bez toho sú hodinky iba polovičným pomocníkom – nebudete môcť využívať množstvo funkcií, ktoré vám inak toto prepojenie ponúka. Zabezpečuje ho technológia Bluetooth, avšak aj v súvislosti s ňou tu platia vyššie nároky na kapacitu batérie, a to u oboch zariadení.

Pokiaľ radi chodievate na výlety a von do prírody, mala by vás zaujímať aj odolnosť hodiniek proti prachovým časticiam a vode. V tom prípade by číslo IP stupnice malo byť čo najvyššie.

  • Ak sa vám páčia pekné a živé farby, tak siahnite po hodinkách s OLED displejom. No počítajte s vyššími nárokmi na energiu a tiež aj s vyššou cenou hodiniek.
  • Pokiaľ často cestujete a chodievate na turistické výlety, vaše hodinky by mali mať zabudovaný GPS modul a disponovať aplikáciou TripAdvistor. Spojíte tak užitočnosť s veľkou zábavou. Vaše výlety a trasy si môžete ľahko naplánovať a zároveň ich potom zdieľať na sociálnych sieťach.
  • Športovo založeným by nemala uniknúť aplikácia RunKeeper alebo Endomondo. Budete si tak môcť svoje športové výsledky porovnávať s priateľmi.

Vložiť komentár

Pin It on Pinterest